Jaaropbouw

Geen enkel jaar is precies hetzelfde, andere regisseur, ander stuk andere uitdaging.

Maar toch proberen we een jaarkalender aan te houden.

 

Jaarkalender

Januari tot Maart

Vanaf nieuwjaar tot ongeveer medio maart hebben we een programma met toneel oefeningen.

Improvisaties, theatersport oefeningen het kan van alles zijn. Ook komt het regelmatig voor dat we korte trainingen doen in elementen van het toneelspel en theater technieken.

 

Samen met de regisseur doet de leescommissie een voorstel voor een of meerdere stukken. Die gaan we dan samen lezen en in principe kiezen we daaruit samen de voorstelling. Natuurlijk heeft de regisseur een laatste stem.

Vanaf de Stukkeuze

Na de keuze van het stuk gaan we samen lezen en stuk en de karakters onderzoeken, na een aantal weken volgt dan de rolverdeling. Samen met de regisseur word gezocht naar de ideale verdeling van karakters waar iedereen zich zo veel mogelijk prettig bij voelt en waar de regisseur vertrouwen in heeft.

 

Dan kan elke speler zich vol in het stuk bijten. In eerste instantie tekst leren en analyseren maar ook steeds meer en stukje bij beetje het karakter vormgeven.

Vakantie Periode

In de zomervakantie repeteren we in principe door met diegene die er zijn. Er zijn altijd scenes om mee te stoeien en teksten om samen door te nemen... wel of niet op het terras met een lekker drankje...

 

September - Toneelweekend

Eind September gaan we met zijn allen een compleet weekend er op uit. Even een heel weekend toneel... en minstens zo belangrijk de groep.

 

Elk jaar weer een verassing hoe ver je kunt komen in één weekend. Dingen vallen op zijn plaats en het is vooral ook heel gezellig tussen de repetities en in de avonden soms tot in de kleine uurtjes.

Zondag is traditioneel een eerste volle doorloop niet altijd makkelijk,  maar altijd een heerlijk gevoel.

Laatste loodjes on de Opvoeringen

Na het weekend zijn er meestal nog enkele extra repetities om onszelf echt klaar te stomen voor de voorstellingen.

De uitvoeringen zijn meestal in twee weekenden. En na de laatste natuurlijk een after-party !!!

 

In december kijken we samen naar de video opnames en kijken nog even terug om de goede dingen vast te houden maar ook te leren van wat er minder ging.

 

Er volgt een korte winterstop, de leescommissie gaat weer lezen en.... zie hierboven.