2020 - Bedgeheimen


Informatie

Titel: Bedgeheimen

Regie: Carla de Goeij

Auteur: Haye van der Heyden


Crew

Decor : Jefta Boer, Carla de Goeij, Alex Rammeloo

Techniek : Bas de Wit

Kleding: Geertje van Vugt, Carla de Goeij

GrimeElly Akkermans & Merianne van den Berg

HaarIrene Niec

PRRenate Aarts, Fedde Bakker, Elly de Graaf

WebsiteHeleen Rolaff

Poster: Hans van Vugt, Alex Rammeloo

Poster Fotograaf : John Aarts

Teaser: Pim van GastelOpvoeringen & Kaarten

LINK Speelt in Theater de Bussel in Oosterhout (NB).

 

Opvoeringsdata zijn vanwege de aanhoudende Corona-maatregelen opnieuw verzet en wel naar de volgende data:

vr 1 , za 2, vr 8 en za 9 oktober 2021 - Aanvang 20:30

zo 10 oktober 2021- Aanvang 15:00 (Matinee)

Prijs: 12,50 Euro

Locatie: Theater de Bussel, Kleine Zaal, Oosterhout (NB)

 

In samenspraak met de Bussel is besloten dat de data van onze voorstellingen, die aanvankelijk gepland stonden in november 2020 en daarna verzet zijn naar begin 2021,  nu zijn verschoven naar oktober 2021.

Wij hopen dan dat het Corona-virus zover onder controle is dat het ook weer mogelijk wordt om voor een groter publiek te spelen.

 

Wat betreft de reeds gekochte tickets : hierover neemt de Bussel contact op met degenen die al kaarten hebben gekocht. 

We hopen natuurlijk dat jullie allemaal alvast een nieuwe datum kiezen en dat we iedereen in goede gezondheid in oktober in de Bussel mogen begroeten.

 

Selecteer juiste speeldatum op de Bussel Website !!!!


Samenvatting

Bedgeheimen’ blijkt uiteindelijk veel meer te zijn dan de titel doet vermoeden

Francien verveelt zich met Jaap en Otto verveelt zich met Plien. En het leven is maar zo kort.

Er moet genoten worden! Van elkaar, van romantiek! Zo leren Otto en Francien elkaar via het internet kennen en dat klikt meteen.

 

Maar hun echtgenoten bedriegen, dat willen ze niet, nee, dat doen ze niet, dat doe je niet, dus het zou eigenlijk heel erg goed uitkomen als Jaap en Plien elkaar ook leuk vinden. Dat zou heel erg goed uitkomen! Is dat niet te regelen dan? Tuurlijk.

We doen om te beginnen een gezellig dinertje. Maar we zeggen niet waarvoor dat is….

 

Ondertussen zoekt Tim, de zoon van Francien en Jaap, naar zijn eerste liefde, terwijl Sophie, dochter van Otto en Plien, die juist probeert te ontlopen. En die twee komen elkaar natuurlijk tegen…. 

 

 


Achtergrond

Haye van der Heyden, de auteur van dit stuk, is een Nederlandse regisseur, acteur, cabaretier, presentator, zanger en schrijver van toneelstukken, televisieseries en boeken (waaronder kinderboeken). Zijn theatercarrière begon bij De film van Ome Willem, waarin hij werkte als clown en basgitarist. Daarna richtte hij het cabaretgezelschap Purper op, waar hij de eerste vijf jaar aan bleef verbonden. Later ging hij zich meer bezighouden met het schrijven van toneelstukken en ook televisieseries waaronder In de Vlaamsche pot, Kees & Co, Kinderen geen bezwaar, Divorce, Familie Kruys en Baantjer. Voor laatstgenoemde serie schreef hij onder zijn pseudoniem Pieke Daalders. Met zijn toneelwerk heeft Van der Heyden enkele onderscheidingen gekregen. Zo kreeg hij in 1980 de Visser-Neerlandiaprijs voor Drie jongens, drie meisjes en in 1989 voor Jaloezieën. In 1991 kreeg hij voor Jaloezieën ook nog de Johan Kaartprijs. In 2002 won hij de Visser-Neerlandiaprijs nogmaals voor het stuk Gouwe Handjes dat later twee seizoenen gespeeld werd door John Kraaijkamp.

 

Bedgeheimen is een stuk uit 2010. Uiteraard weer in de cabareteske stijl, en ironische relativering. Het stuk werd toen gespeeld door het gezelschap Mussen en Zwanen en geregisseerd door Haye van der Heyden zelf. De cast bestond uit; Bert Kuizenga, Mary-Lou van Stenis, Miryanna van Reeden, Eva Poppink, Hans Breetveld en Dave Mantel. En vele amateur gezelschappen hebben Bedgeheimen daarna opgepakt. En met succes.

Een relatiekomedie zonder slip, dus geen onderbroekenlol. Wij werken met enorm veel plezier aan dit stuk en hopen dat u er net zoveel lol aan zult beleven.

 

En we zijn blij dat we u weer een avondje uit kunnen bezorgen in deze corona periode.

Toneelgroep Link wenst u alvast een fijne toneelavond toe.    


CAST

Francien - Hanneke van den Oord

 

Hai, ik ben Francien, en "Bedgeheimen" gaat over mij, en over mijn man Jaap natuurlijk, en onze zoon Tim doet ook mee. Eigenlijk komt het allemaal doordat Jaap zo verschrikkelijk saai is. En sinds mijn leeftijd met een 5 begint heb ik daar steeds meer last van gekregen. Er gebeurt gewoon helemaal niks spannends meer in mijn leven en zo wil ik dus echt niet oud worden hoor. En dan is er Internet, de hele wereld aan je voeten en zo is mijn avontuur begonnen.....

 


Jaap - Richard Boerma

 

Hallo, ik ben Jaap. Ik ben getrouwd met Francien. We hebben geen slecht huwelijk vind ik. Maar wie ben ik? We hebben een goed huis met vloerverwarming een nieuwe keuken en een aangebouwde serre. Dit hebben we laten doen of eigenlijk heeft Francien het laten doen. Ik kan zelf niets. Luisteren naar een mooi muziekje met een kopje thee erbij vind ik erg fijn. En we drinken bijna iedere avond een glaasje wijn dat wel. Francien wil meer. O jee, veel meer. Wat ze nou weer heeft bedacht!?


Tim - Vincent Lindeboom

 

Hallo, ik ben Tim.

Zoon van Francien die nogal hysterisch haar tweede jeugd probeert te ontdekken en Jaap, een lieve brompot die het liefst slaapt. En ik, ik heb altijd pech in de liefde. Komt het niet door een natuurramp, dan komt het wel door de terroristen! Maar nu heb ik een nieuw meisje leren kennen. Zal het nu dan weer de mist in gaan....?


Plien - Marian Kessens

 

Hai, ik ben Plien, de vrouw van Otto.

Mijn eigengemaakte  spekkoekijstaart is een smaakexplosie in je mond.

Ot, mijn man, is wat onrustig. Hij wil graag wat actie in de tent.

Ik daarentegen, ben wat saai.

We hebben wel nieuwe tuinlampjes. Daar houd ik van en ik wil vloerverwarming. Ik heb altijd zulke koude voeten.

Ot en ik hebben een dochter, Sophie. Ot zegt dat zij op mij lijkt.


Otto - Jan-Fedde Bakker

 

Hallo! Ik ben Otto. Al heel lang getrouwd met Plien. Ze kan aardig koken, maakt het thuis gezellig en is hartstikke lief, maar als man wil je toch wat meer, hè? Nu heb ik via internet leuk contact met een vrouw die dat helemaal begrijpt. Maar ja, ook zij is getrouwd en ik wil natuurlijk niet riskeren dat ik mijn gezin kwijt raak. Had ik al verteld dat we een dochter hebben? Sophie. Net zo’n schatje als d’r moeder, maar wanneer slaat die d’r vleugels eens uit? Maar goed, die vrouw van de chatsite dus, misschien toch de moeite waard om die eens nader te leren kennen. Eindelijk weer eens wat leven in de brouwerij…..? 


Sophie - Heleen Rolaff

Hoi, ik ben Sophie. Ik woon nog thuis. Dat is best gezellig hoewel mijn vader me het liefst vandaag nog het huis uit zag gaan. Hij vindt me onderhand te oud om nog onder moeders vleugels te zitten. Maar hallo, weet je hoe duur het is om iets fatsoenlijks te huren! Niet dat ik alleen maar thuis zit, hè. Ik ga veel naar een vriendin van mij, Chantal. Die woont al wel op zichzelf. Alleen heeft zij vaak een of ander vriendje over de vloer en dan ben ik weg hoor. De verhalen die ze dan weer heeft over wat ze allemaal met die jongens uitvreet! Nee, aan mijn lijf geen polonaise. Dan liever gezellig met mijn moeder thuis in de tuin zitten. Maar ja, dan begint mijn vader weer te zeuren of ik niet iets beters te doen heb. Of ik niet de wereld moet ontdekken. Man, laat me toch!!! Jefta Boer

 

Ik ben Jefta.  In tegen-stelling tot de meeste spelers heb ik het dit jaar veel drukker dan normaal en alhoewel ik dol ben op toneelspelen heb ik daarom aangegeven niet mee te zullen spelen. Waarschijnlijk ga ik de garderobe draaien dit jaar en ga het decor in elkaar zetten. Enfin, ik heb natuurlijk wel veel repetities gezien en moet zeggen, ook voor mij zit er wel een enkele herkenbare scene in. Over relaties enzo...... 


Mady Omers

 

Hoi! Ik ben Esmee. Ik kom even langs... even langs bij Otto en Plien. Volgens mij kunnen zij wel wat spanning gebruiken. 
Maar daarnaast kom ik ook voor het eerst langs bij Link. Wat leuk dat ik zo op het laatste moment mee kan en mag werken aan de Bedgeheimen van deze club!Regisseur : Carla de Goeij

Mijn naam is Carla de Goeij, ik ben 61 jaar en ik heb een passie voor theater maken. Ik heb zelf 25 jaar gespeeld en nu zit ik al bijna 25 jaar aan de regie kant. Ik heb een opleiding gedaan in Hilversum en Rotterdam. Ik heb veel stukken “boven de rivieren”  mogen regisseren. Waaronder een aantal klassiekers, De Jantjes en Anatevka. Ook een gekke klucht is mij niet geheel vreemd.

 

En nu dan bij deze leuke theatergroep. En dit enorm leuke stuk. Het is altijd een uitdaging om weer bij een club mensen die elkaar zo goed kennen als nieuwkomer te starten. Ik moet zeggen dat ik me voel als in een warm bad. Ik voel me erg thuis en zeer welkom. We gaan er een mooie voorstelling van maken.

 

 


Foto's Voorstellingen

Repetitie Fotos


Teasers / Video

Teaser - Bedgeheimen

Teaser Montage en Editing : Pim van GastelRecensies en Publicaties

Bron: De Oosterhouter d.d. 15-09-2021, Hans van der Prijt
Bron: De Oosterhouter d.d. 15-09-2021, Hans van der Prijt

Met dank aan

Toneelgroep LINK bedankt voor de bijdrage aan deze productie: